Risotto med Safran
Skrevet af SOLVEIG ANDERSEN den

Hovedret/tilbehør
6 portioner
Ingredienser:
-
300 g Basmati ris
-
2 fint hakkede løg
-
4 flåede tomater
-
2 spsk olivenolie
-
2 helle allehånde bær
-
3 hele nelliker
-
4 hele peberkorn
-
1 laurbærblad
-
1 tsk Krokos Kozanis safran (ca. 70-80 safrantråde)
-
Salt og friskkværnet peber.
Tilberedning:
I en morter stødes safranen, tilsæt 550ml kogende vand og rør rundt.Vask risen og lade den trække i koldt vand ca. en 1/2 time. Hæld vandet fra og lad risen stå og tørre i ca 10 min.
På en stor stegepande hældes olie, løg, allehånde, nelliker og peberkorn sammen og steges ved svag varme indtil løgene er lysebrune.
Tilsæt risen, rør godt og lad dem stege med i 4 min. Tilsæt vandet med safran, laurbærbladet og noget salt. Læg låg på og bring det i kog, derefter sænkes varmen så det simre i 15 min. Rør i det en gang undervejs.
Skær de flåede tomater i fire dele, fjern kernerne og kvadrer tomatkødet.
Tag risen af varmen og tilsæt tomaterne. Rør forsigtig. Læg låg på igen og lad risen stå og trække i 5 min.
Kan serveres med grillet kyllingebryst eller grillet fisk og rejer. Velbekomme!!
TAGS: