VIS FILTER
Risotto med Safran

Risotto med safran

Hovedret/tilbehør

6 portioner 

Ingredienser:

  • 300 g Basmati ris

  • 2 fint hakkede løg

  • 4 flåede tomater

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 helle allehånde bær

  • 3 hele nelliker

  • 4 hele peberkorn

  • 1 laurbærblad

  • 1 tsk Krokos Kozanis safran (ca. 70-80 safrantråde)

  • Salt og friskkværnet peber.

Tilberedning:

I en morter stødes safranen, tilsæt 550ml kogende vand og rør rundt.
Vask risen og lade den trække i koldt vand ca. en 1/2 time. Hæld vandet fra og lad risen stå  og tørre i ca 10 min.
På en stor stegepande hældes olie, løg, allehånde, nelliker og peberkorn sammen og steges ved svag varme indtil løgene er lysebrune.
Tilsæt risen, rør godt og lad dem stege med i 4 min. Tilsæt vandet med safran, laurbærbladet og noget salt. Læg låg på og bring det i kog, derefter sænkes varmen så det simre i 15 min. Rør i det en gang undervejs.
Skær de flåede tomater i fire dele, fjern kernerne og kvadrer  tomatkødet.
Tag risen af varmen og tilsæt tomaterne. Rør forsigtig. Læg låg på igen og lad risen stå og trække i 5 min.
Kan serveres med grillet kyllingebryst eller grillet fisk og rejer. Velbekomme!!

TAGS: