VIS FILTER
Svampesauce med sort hvidløg

Lækkert tilbehør til stegt kød eller grønsagsbøffer.

2-4 personer

Du skal bruge:

  • To bakker markchampignon
  • To spiseskeer ikke alt for kraftig olivenolie - f.eks. Myrtoo
  • 1-2 fed hvidløg efter behov
  • Et løg
  • En teske med top af Stelios Black Garlic sort hvidløgspure eller et hakket sort hvidløgsfed
  • En halv teske god grønsagsboullionpulver, f.eks. Herbamare
  • Et lille glas hvidvin
  • En teske tørret timian (frisk kan også bruges - bare pas på doseringen)
  • Salt og peber
  • 2 spsk. piskefløde
  • Variantionsidé: Smag til med en spiseske balsamisk kryddereddike fra Wisdom of Nature eller et llille skvæt soya-sauce sidst i processen

Sådan gør du:

  • Rens svampene og hak dem groft
  • Hak hvidløg og løg
  • Hæld olien i en pande og varm den op
  • Svits løg og hvidløg og skru lidt ned for varmen
  • Tilsæt de hakkede champignon
  • Når svampene afgiver væde, tilsætter du sort hvidløg, grønsagsboullion, timian, hvidvin og salt og peber - pas på med saltet
  • Når væden svinder ind, tilsætter du lidt piskefløde ad gangen - hellere for lidt end for meget
  • Smag til med salt til sidst

Svampene afgiver meget væde, og du kan blive nødt til at hælde lidt fra, hvis de ikke skal blive kogt helt møre, det er bedst at beholde lidt bid i dem.