Jewelsnaps
Skrevet af CHRISTIAN SCHADE den

Nu kan du glæde venner og familie i juledagene med en hurtig hjemmelavet kryddersnaps - den kan ordnes på et par døgn og smager så juleenglene synger. Christian har været i krydderiskabet og blandet vores egen gibbernakker :-)
Du skal bruge:
- 1 glas Aalborg Basis snaps eller lignende
- 10 kryddernelliker
- 10 tørrede kardemommebælge
- 2 stk. kanelstænger (max 10 cm, passer i glasset)
- 1/2 g safran
Sådan gør du:
- Åbn glasset
- Put krydderierne i
- Luk glasset :-)
- Prøvesmag snapsen efter en dag eller to, og hvis du har en sødere tand, så tilsæt langsomt en halv spiseske flydende honing under omrøring.
- Filtreres efter lagring og lægges på køl.
Snapsen kan bruges allerede efter et døgn - men kan godt lagres videre. Pas dog på, at safranen ikke bliver bitter - vi har ikke selv prøvet den over længere tids lagring endnu, men det er et klassisk råd om safransnaps.
Smager julet og lidt gløgg-agigt, men stærkt og krydret. Flot gul-orange farve.