Cheesecake med safran
Skrevet af SOLVEIG ANDERSEN den

Bund:
- 250-350 g brunkager
- 200 g smør
Fyld:
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- 1,5 dl sukker
- 200g friskost (f.eks. Philadelphia)
- ½ l piskefløde
- ½ g safran
- 4 blade husblas (eller tilsvarende mængde agar)
Sådan gør du:
- Safranen lægges i halvdelen af piskefløden i mindst en halv time, rør rundt af og til
- Husblas-bladene lægges i blød i vand.
- Brunkagerne knuses og hældes i en smurt form med fast bund
- Smørret smeltes og hældes over kagekrummerne, som trykkes flade med en ske(må ikke søbe)
- Bunden sættes på køl i en time
- Æggeblommer piskes med sukker, til de bliver hvide og luftige
- Vend friskosten i, til det bliver en jævn masse
- Tag husblasen op af vandet, med det vand der hænger ved, og smelt den over svag varme
- Bland den smeltede husblas i æggeblomme-massen
- Pisk æggehviderne til fast skum, så du kan vende skålen på hovedet, uden at de falder ud
- Tilsæt resten af piskefløden til safranen og pisk den til flødeskum
- Vend flødeskummet i æggeblomme-blandingen
- Vend æggehviderne i til sidst
- Det hele hældes over bunden, pyntes med et par safrantråde og sættes på køl i et par timer eller natten over
Velbekomme!