VIS FILTER
Opbevaring af olivenolie

Olivenolie skal beskyttes mod en række faktorer, som fremmer nedbrydningen af produktet, kaldet harskning.

  • Beskyt olien mod lys ved at opbevare den mørkt og i en farvet flaske eller den oprindelige metaldunk. Hvis du hælder olien om til en klar karaffel eller platmenage, så hæld så lidt op som muligt, og lad være med at hælde den ubrugte olie tilbage i den oprindelige beholder.
  • Opbevar den køligt, stil den ikke lige ved komfuret og aldrig i direkte sollys. Ekstra jomfru olivenolie stivner, hvis du kommer den i et køleskab eller placerer den i et spisekammer, hvor den. f.eks. får frost. Olien tager ikke synderligt skade ved det (nogle mener dog, at smagen påvirkes ved nedfrysning), men den bliver svær at servere, så det er ikke praktisk.
  • Beskyt olien mod iltning f.eks. ved omhældning og sæt altid låget på igen me det samme.

DEL: