Græsk honning
Honning - biernes gave - gudernes føde
Honning er for mange ubrydeligt forbundet med Grækenland. I gastronomien og gennem tusinder af års mytologi, tradition, kultur og hverdag har honning været et fænomen omkring Middelhavet. Arkæologer har fundet italienske hulemalerier som er 9.000 år gamle, der viser høsten af honning.
Nydelsen, næringen, smagen og duften findes den dag i dag i bagværk og mange andre retter i den græske kultur. De mange urter i landet er med til at give græsk honning dens mange smagsudtryk, og honningproduktion finder sted næsten overalt i Grækenland.
Der er mange mulige forklaringer på den suveræne kvalitet, som honningen har i Grækenland - alt fra den store biodiversitet til gudernes gunst.
Nogle honningtyper er baseret på honningdug - insekter, der suger saft fra træerne og derefter bliver malket af bierne.
Blandt de græske honninger, som får deres smag fra de omgivelser, bierne lever i, finder vi timianhonning, appelsinhonning, timianhonning, rød fyrrehonning, egehonning, lynghonning og kastaniehonning.