Så tidligt som for 7.000 år siden, helt tilbage i det gamle, gamle Babylonien, har mennesker brugt vineddike i madlavningen og som konserveringsmiddel.


 

Der er fundet arkæologiske beviser på, at vineddike har været i brug i det gamle Egypten, i antikkens Grækenland og i det antikke Rom. Traditionelle eddiker blev (og bliver stadig) fremstilles ved fermentering af druesaft.


 

I løbet af middelalderen dukkede en ny produktionsmetode op i Orléans i Frankrig, øleddike på malt kom frem i England og senere den berømte Aceto Balsamico fra Modena i Italien. Denne proces er baseret på fermentering af ren druesaft, der koges og lagres på træfade i 12-25 år. Denne type er mørk, tyktflydende, kraftig smagende og minder lidt om sirup.


 

Oprindelig menes balsamisk vineddike altså at komme fra Italien, men der findes faktisk også en traditionel græsk opskrift med honning, der stammer helt tilbage fra den minoiske periode.


 

I løbet af det 20 århundrede opfandtes nye metoder, der muliggjorde meget hurtigere fremstilling, og de fleste eddiker, du finder på markedet i dag, er produceret med disse metoder. Billige balsamiske eddiker er ofte tilsat sødemidler og fortykningsmidler.


 

Den slags finder selvfølgelig ikke hos os, hvor vi satser på både mørke balsamiske og lyse vineddiker uden tilsætningsstoffer, af høj kvalitet, økologi og eddiker lavet på de oprindelige græske druer som agioritiko og roditis. De er uden sulfitter, gluten, gmo og tilsætningsstoffer generelt.


 

Balsamic cream glaze fremstilles bedst uden tilsætningsstoffer, ved indkogning af den balsamiske eddike, som er baseret på ren druesaft.

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen