Vores græske vinrejse

Vin har været produceret i Grækenland i årtusinder og i utallige varianter. I de klassiske episke græske fortællinger Illiaden og Odyssen omtales vinfremstilling og de gamle grækere havde endda en gud for vin, Dionysos.


 

Efter mange århundreder med kaotiske forhold for vinproduktionen på grund af krig, besættelse og til sidst den frygtede phylloxera, der ramte Europas vinindustri i det 20’ende århundrede, er den græske vinkultur midt i en blomstrende periode.


 

På trods af finanskrise, corona og alskens andre genvordigheder i nyere tid, er Grækenland stadig et vinland og vindyrkningen ses blandt mange som en del af en national genfødsel. Der er endda en lovende bevægelse hen imod økologiske vine og naturvine.


 

Antikke og oprindelige græske druer som Limnion, Agioritiko, Xinomavro, Malagousia, Moschifiero, Savatiano, Roditis og Muscat d’Alexandria kan nu opleves i fyldige rødvine eller delikate hvidvine.


 

Traditionelle og nye innovative vinprodukter er begyndt at dukke op, og græsk vin får stor international opmærksomhed. Selv den traditionelle retsina med græsk harpiks er i dag et efterspurgt produkt internationalt, og mange spændende varianter af den er dukket op.


 

Hos Jewels of Taste finder vi unikke græske vine til dig fra passionerede producenter. Vi er ikke vinspecialister, men vi finder produkter, vi selv synes smager godt og garanterer gode oplevelser.


 

Her finder du også traditionelle græske likører og brændevine som masticha og ouzo.

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen