I det nordlige Grækenland finder vi adskillige producenter af trøfler og trøffelprodukter, som fortsætter en tradition, der kan spores tilbage til antikken, hvor de gamle grækere debatterede dens oprindelse som en gave fra selveste Zeus.


 

De eftertragtede trøfler er små knoldede svampe, der vokser symbiotisk på trærødder. Deres smag og duft er kraftig og muldet, nogle bruger ord som nødder, eller chokolade. Men det er også en ingrediens, der deler vandene. Nogle siger, at den dufter af mere end den smager.


 

Trøfler har typisk være identificeret med Italien og Frankrig. I moderne tid genopdagede man i Grækenland trøflerne i midten af 1800-tallet, og i de sidste årtier er den græske trøffelindustri nærmest eksploderet. I dag eksporteres græske trøfler til hele verden.


 

Trøfler finder man i Grækenland ved hjælp af hunde, på samme måde som i Italien - ikke som Frankrig, hvor man traditionelt bruger grise til at finde trøflerne.


 

Der findes både hvide og sorte trøfler i Grækenland, herunder sorte sommertrøfler (Tuber aestivum), sorte efterårstrøfler (Tuber uncinatum), den klassiske og intense sorte vintertrøffel (Tuber melanosporum), den hvide forårstrøffel (Tuber borchii) og den eftertragtede hvide vintertrøffel (Tuber mangatum pico).


 

Trøflerne sælges som friske eller anvendes til en lang række produkter som trøffelolie, trøffelsmør, trøffelhonning, trøffelsauce, trøffelsalt, trøffelcreme, trøffel/svampesauce, trøffelsennep og mange andre kombinationer.

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen