Bordoliven/spiseoliven er ekstremt populære over hele verden. Man har fundet arkæologiske beviser for, at oliven til spisning og olie har været dyrket systematisk i mellemøsten i mere end 7.000 år, og bordoliven har været brugt i den græske verden i mindst 5.000 år.


 

Ifølge det internationale olivenråd IOC er der i dag 139 varianter (eller kultivarer, som de også kaldes), der udgør 85% af verdens produktion. I Grækenland er der mere end 32 varianter. Nogle afdemokratiseringen bruges til olie, andre til bordoliven, og en del af dem til begge dele. Den mest udbredte oliven Grækenland er Koroneki, som mest bruges til olivenolie. den mest kendte græske oliven er nok den delikate, brune mandelformede kalamata-oliven, som næsten udelukkende bruges til spiseoliven.


 

Spiseoliven er - lidt som trøfler eller øl - en spise, der deler vandene - enten kan man lide dem eller ikke. Eller det tror de fleste. Vi har overbevist mange olivenskeptikere med nogle af de fine produkter, vi har fundet i Grækenland - især de eftertragtede fuldmodne Troumpa Thassou fra Thassos overrasker de mange positivt. Det er den eneste type i Grækenland, der kan spises moden direkte fra træerne uden afbitring. Og vi oplever også, at mange børn er glade for dem.


 

Heldigvis har danskerne efterhånden opdaget denne specielle bitre frugt og bruger den til alt fra salater, brød, pizza og hjemmelavede tapenader til bare en dejlig sukkerfri snack.


  

Vi er hele tiden på jagt efter nye, spændende bordoliven, som kan leve op til vores værdier om høj kvalitet og ekstraordinær velsmag. Og vores glade kunder bekræfter heldigvis gang på gang, at produkterne er noget helt særligt.


 

Vi tror fortsat på, at de små familiebrug, hvor der kæles for produkterne og økologisk landbrug er vejen frem - også når det gælder græske produkter. Det betyder, at priserne ikke er helt lige så lave, som dem, du får i supermarkedet. Til gengæld får du unikke og super-delikate smagsoplevelser.


 

Du kan læse meget mere om oliven i vores lille oliven-leksikon

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen