Sorte Hvidløg

Kender du sort hvidløg? Det fremstilles ved at opvarme almindelige hele hvidløgsfed ved ca. 60 grader C og 90% luftfugtighed i lang tid (ca. 30 dage) med en metode, der kaldes Maillard-reaktionen. Dette får sukkeret i hvidløget til at karamellisere og giver det en mørk farve uden yderligere smagsstoffer eller konserveringsmidler.


 
Black Garlic

Sort hvidløg har eksisteret i Østasien i århundreder, men først for nylig er det blevet kendt i Vesten. Sort hvidløg er kendt for sin søde og sirupagtige umami-smag med noter af lakrids og blomme, som kan bruges i saucer (især sammen med tomat), marinader, dressinger, med olivenolie på ristet brød eller pasta eller til at glasere kød. Vi bruger det også i supper.

 

Sort hvidløg lugter heller ikke på samme måde som almindelige hvidløg, hvilket gør det mere anvendeligt i hverdagen.

Mange er begyndt at bruge sort hvidløg som en superfood på grund af indholdet af antioxidanter og den høje koncentration af næringsstoffer. Vi bruger det først og fremmest, fordi vi synes, det smager godt.

 

Processen til fremstilling af sort hvidløg er for nylig blevet patenteret af forskere, som håber, at det vil blive mere populært på det internationale marked. Sort hvidløg er ikke lige så kendt som almindeligt hvidløg, men du vil måske se det oftere i din yndlings gourmetbutik.

Alle sorte hvidløgsprodukter hos Jewels of Taste er naturligvis fremstillet med økologiske hvidløg.

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen