Når man rejser hen over højsletten omkring Kozani mod den søvnige bjergby Krokos (der deler navn med blomsten) er det svært at forestille sig, at området kan boble af aktivitet. Ikke desto mindre er det her, at mere end 1.000 familielandbrug gennem de seneste 20 år er gået sammen i et kooperativ for at danne Grækenlands største producent af det dyrebare krydderi safran, Krokos Kozani, som samtidig er de eneste i EU, der fremstiller kontrolleret økologisk safran.

Produkterne fra Krokos har en ekstraordinært høj certificeret kvalitet, er efterspurgt overalt og i byen er de er ikke uden grund meget stolte af de fine støvdragere fra krokus-blomsten. Vi er derfor meget glade for at have fået lov til at sælge dem i Skandinavien.

Der produceres kun en begrænset mængde safran i Europa hvert år, så vogt dig for lavkvalitets-efterligninger, der er produceret andre steder og pakket om - det sker f.eks. I Spanien.

Safran er som bekendt en udsøgt og sjælden råvare, men heldigvis kan det fine krydderi holde rigtigt længe, hvis du opbevarer det lufttæt i de beholdere, vi sender det til dig i. Du kan læse mere om Safran i vores lille artikeltema: Safran - Det røde guld. Eller købe almindelig eller økologisk safran i vores shop.

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen