Olivenolie som superfood: Super Early Harvest (begrænset parti)

Sidste års etiket - kan variere

Vi har fået en unik mulighed for at reservere et begrænset parti økologisk Super Early Harvest koldpressede jomfruolivenolier fra den anerkendte og prisbelønnede producent Stamatakos i Grækenland.

Super Early Harvest olien er en gourmet-olivenolie med superfood-egenskaber og der produceres kun et meget begrænset antal af dem på grund af det store forbrug af oliven pr. flaske og den meget krævende fremstillingsproces.

Early Harvest olier er blevet mere og mere efterspurgte i de senere år. De er lavet på helt grønne, umodne oliven og er karakteriseret ved:

  • En unik “græsset” og fremtrædende smag af friske oliven med pebret eftersmag.
  • Ekstremt højt indhold af polyfenoler og antioxidanter og især klorofyl, vitamin Eoleocanthal og oleacein
  • Meget lav syreholdighed

En normal olivenolie bruger ca. 4-5 kg. oliven pr. liter, mens en Super Early Harvest kræver 12-16 kg. pr. liter. på grund af det ekstremt tidlige høsttidspunkt i midten eller slutningen af september afhængigt af vejr og vækst.

Stamatakos Super Early Harvest blev skabt for første gang for to år siden, og fremstillingen kan kun lade sig gøre ved højt specialiseret og innovativ produktion samt en meget høj grad af omhu og speciel udvælgelse af de bedste træer og oliven på plantagen.

Olien presses i en specialudviklet olivenmølle med det samme efter høsten og temperaturen for hele processen holdes langt under hvad standarden for koldpressede jomfruolier forlanger - helt nede under 19 grader celcius, hvilket er med til at sikre det ekstraordinært høje indhold af antioxidanter.

En god olivenolie har normalt et indhold af polyfenoler på omkring 150 mg/kg - en Super Early Harvest olien ligger meget højere - sidste år opnåede Stamatakos en måling på 600 mg/kg, hvilket var nok til en sølvmedalje i Olympia Health & Nutrition Awards 2019 for olivenolie og i år er ambitionerne betydeligt højere.

“Det er meget svært at opnå de høje organoleptiske indholdsværdier for denne type olivenolie. Vi bruger kun oliven fra de allerstærkeste og sunde træer - de andre træer bruger selv antioxidanterne,” siger Thassos Stamatakos, der i dag står for videreførelsen af familievirksomheden på Peloponnes.

Olien er ufiltreret, men indeholder stort set intet bundfald på grund af fremstillingsprocessen, der lader olivenrester sætte sig i bunden af fadende før tapning.

Hvordan bestilles og leveres olien?

Afhængigt af vejr og vækst bliver olien i år høstet i løbet af september. Vi regner med at have den hjemme senest medio november. Prisen er kr. 129,- pr. flaske (plus normal fragt) - kan kun fås ved bestilling og betaling senest 11. oktober 2019.

Hvordan bruger man Super Early Harvest olie?

Super Early Harvest kan bruges som en “normal” Early Harvest olie som et krydderi, i salater, på fisk, skaldyr, kød, eller grønsager, som krydderi i saucer, supper eller pesto eller bare på et godt brød. Men tanken bag denne olie med sit høje indhold af antioxidanter og polyfenoler er, at den bruges som et dagligt kosttilskud - vi snupper selv en teskefuld hver morgen.

Stamatakos-familiens innovative og delikate single estate olier fremstilles udelukkende af oliven fra deres egne 3.000 oliventræer og kun fra oliven af Koroneki-sorten. Deres olivenplantager ligger på halvøen Peloponnes i Lakonia-området

Vi bruger cookies til at sikre en velfungerende oplevelse i shoppen