De aktive forbindelser i safran er picrocrocin, crocin, og safranal, som giver krydderiet dets smag, farve og duft. Der ud over indeholder det vitamin A, B1, B2 og C samt kalk, kobber, jern, mangan, magnesium og zink, men det er altså smagen, der gør, at vi synes det er så fantastisk :-)
Safran har være brugt i naturmedicin i årtusinder, men det er vigtigt at pointere, at der er ikke videnskabeligt belæg for, at krydderiet har nogen sundhedsfremmende egenskaber. Det har blandt andet været brugt som afrodisiakum, behandling af fordøjelsesproblemer, astma, søvnproblemer og depression.
- Fakta og historie om verdens dyrebareste krydderi
- Historien om safran
- Hvorfor er safran så dyrt?
- Hvordan fremstilles safran?
- Hvilke typer af safran findes og hvad er falsk og ægte safran?
- Hvilke ernæringsmæssige egenskaber har safran?
- Opskrifter med safran
- Du kan købe safran og safranprodukter hos os - både almindelige og økologiske
DATOVARER:
Udløber snart
OBS: Dette parti Low Salt er bedst før udgangen af September. "Bedst før" er en vejledende dato, og varen er ofte fin alligevel. Du vælger, om du vil bruge dem efter datoen. Vi får nye low salt oliven snart til normal pris kr. 54,-.