Safranmarengs med kaffe-smørcreme
Skrevet af CHRISTIAN SCHADE den

Et dejligt pift til søndagskaffen, når du er blevet træt af drømmekage eller boller med Nutella.
Du skal bruge:
- 160 ml æggehvider (ca. 4 hele hvider)
- 160 g sukker
- 50 g flormelis
- 0,25 g safran + lidt til pynt
- En teskefuld nescafe-pulver
- 3 spiseskefulde smør
- En sprøjtepose er en god idé
- Bagepapir
Sådan gør du:
- Sæt safrantråde i blød i æggehviderne i køleskabet natten over, gerne i længere tid (på den måde trækker safran ud i æggehviderne og tilfører smag og farve)
- Varm ovnen op til 120 grader
- Pisk æggehviderne med safran i en skål, indtil de er helt stive
- Tilsæt sukker lidt ad gangen under langsom piskning
- Tilsæt halvdelen af flormelis og pisk videre
- Knus lidt safran i en morter og bland det med den resterende flormelis, vend blandingen i marengsmassen med en dejskraber
- Fyld sprøjteposen med æggehviderne og lav dine mønstre på bagepapir – du kan f.eks. lave dem som små dutter (kys), lange streger eller fuglereder
- Sæt pladen i ovnen, sænk temperaturen til 80 grader, bages ca. i en time. Hold øje med, at de ikke får for meget. Fuglereder og andre større former kræver lidt længere tid i ovnen.
- Sluk ovnen og lad bagepladen stå i den, indtil dine marengs er helt afkølede.
- Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller kan fryses ned. Dog ikke med kaffecreme.
Serveringforslag:
- Opløs en teskefuld nescafe (ikke espresso-typen) i en halv teskefuld varmt vand og lad det køle af
- Tilsæt tre spiseskefulde smør og rør det godt sammen
- Smør et tyndt lag kaffesmør i bunden af en marengs og sæt to kys eller stænger sammen
God fornøjelse