VIS FILTER
Safranmarengs med kaffe-smørcreme

Et dejligt pift til søndagskaffen, når du er blevet træt af drømmekage eller boller med Nutella.

Du skal bruge:

  • 160 ml æggehvider (ca. 4 hele hvider)
  • 160 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 0,25 g safran + lidt til pynt
  • En teskefuld nescafe-pulver
  • 3 spiseskefulde smør
  • En sprøjtepose er en god idé
  • Bagepapir

Sådan gør du:

  • Sæt safrantråde i blød i æggehviderne i køleskabet natten over, gerne i længere tid (på den måde trækker safran ud i æggehviderne og tilfører smag og farve)
  • Varm ovnen op til 120 grader
  • Pisk æggehviderne med safran i en skål, indtil de er helt stive
  • Tilsæt sukker lidt ad gangen under langsom piskning
  • Tilsæt halvdelen af flormelis og pisk videre
  • Knus lidt safran i en morter og bland det med den resterende flormelis, vend blandingen i marengsmassen med en dejskraber
  • Fyld sprøjteposen med æggehviderne og lav dine mønstre på bagepapir – du kan f.eks. lave dem som små dutter (kys), lange streger eller fuglereder
  • Sæt pladen i ovnen, sænk temperaturen til 80 grader, bages ca. i en time. Hold øje med, at de ikke får for meget. Fuglereder og andre større former kræver lidt længere tid i ovnen.
  • Sluk ovnen og lad bagepladen stå i den, indtil dine marengs er helt afkølede.
  • Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller kan fryses ned. Dog ikke med kaffecreme.

Serveringforslag:

  • Opløs en teskefuld nescafe (ikke espresso-typen) i en halv teskefuld varmt vand og lad det køle af
  • Tilsæt tre spiseskefulde smør og rør det godt sammen
  • Smør et tyndt lag kaffesmør i bunden af en marengs og sæt to kys eller stænger sammen

God fornøjelse