Ovnbagte æbler med safran-flødeskum

Nu kommer efteråret - og æblerne. Måske har du selv en have eller kender nogen, der har æbler til overs, men det kan være svært at finde noget at bruge dem til. Her er en hurtig dessert, der hjalp Christian med at få noget ud af æblerne fra haven i weekenden.

Du skal bruge

  • 4 store æbler (elle nogle flere små)
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1/4 gram safran
  • 4 tsk. smør
  • 5 tsk. økologisk rørsukker

Sådan gør du

Læg safran i fløden i køleskabet mindst et døgn.

Opvarm ovnen til 200 grader. Mens ovnen varmer op: Skær kernehusene ud af æblerne med en udstikker.

Placer æblerne i et ildfast fad og læg en teskefuld smør og en teskefuld sukker i midten af hvert æble.

Sæt æblerne i ovnen i 20-25 minutter, afhængigt af æblernes størrelse. De skal helst ikke blive helt til mos. Lad æblerne køle af.

Mens æblerne køler: Pisk fløden (med safrantråde) til solgult flødeskum. Når skummet er helt pisket, så rør en teske rørsukker forsigtigt ind i flødeskummet.

Server æblerne i skåle og pynt dem med rigeligt flødeskum, gerne fra en sprøjtepose. Det er vigtigt, at æblerne ikke er for varme, eller smelter skummet med det samme. Velbekomme!

 

Sale

Unavailable

Sold Out