VIS FILTER
Monovarietal olivenolie

Olivensorter/varianter kaldes også “kultivarer” og i de senere år er begreberne monokultivar eller monovarietal dukket op i det danske sprog fra engelsk. En monokultivar, mono-varietal eller “single variety” olivenolie er noget så enkelt som en olie, der kun er lavet af en enkelt slags oliven, altså er olien ikke blandet af forskellige sorter for at opnå en særlig smagskombination.

Monokultivarer giver et fuldt indtryk af den enkelte olivensort og dens smagsegenskaber og derfor et højt fokus på kvalitet og fremstillingsprocess. De kan sagtens komme fra forskellige landbrug (olivenlunde) eller forskellige regioner - med mindre det er en “autokton kultivar”, som er fra en for området oprindelig sort.

De fleste gourmet-olier er monokultivarer, men der findes også mange fine blandede olier, som for eksempel Terra Anopaea fra Anopaea Organic Estate, som du kan finde her hos Jewels of Taste. Det er en blanding af den sjældne olivensort Manaki og den græske mainstream-sort Koroneki.

Se også:

DEL: