VIS FILTER
Kalamata-oliven

Når det kommer til oliven, vil du opdage, at der er én sort, der skiller sig ud over dem alle - kalamon. Disse unikke oliven kan findes over hele landet, men kun de oliven, der dyrkes i det sydlige Peloponnes, bærer navnet "kalamata".

Kalamata-oliven fra Grækenland er mandelformede, bløde og kødfulde og har en mørk lilla skal med store sorte kerner indeni. De plukkes først, når de er modne og bliver typisk marinerede i saltlage med tilsat olivenolie eller vineddike.

De smager salt, men også sødt på samme tid, og derfor bruges de ofte som forret eller i madopskrifter som pastasaucer eller salatdressinger.  

Oliven fra denne region har været højt værdsat gennem århundreder, og det er en smag af Grækenland, som du ikke finder andre steder i verden.

Kalamata-oliven er en af de få olivensorter, der kan både bruges som bord-oliven og til fremstilling af olivenolie.

En interessant kendsgerning om kalamata-oliven er, at de faktisk anses for at være den ældste olivensort, da de har været dyrket i Grækenland siden mindst 1500 f.Kr.

Se også:

DEL: